De goedkoopste autoverzekering vinden: 3 tips!

Wanneer je een nieuw auto hebt gekocht is het belangrijk dat je deze op tijd verzekert. In Nederland ben je namelijk verplicht om je auto minimaal WA te verzekeren. Het zijn dus eigenlijk verplichte maandelijkse lasten. Omdat je deze kosten zo laag mogelijk wilt houden is het belangrijk dat je de goedkoopste autoverzekering voor jouw situatie vindt. Hoe je dit het best kan doen vertel ik in dit artikel aan de hand van drie tips.

Tip 1 – Weet wat je wilt verzekeren

Om te beginnen is het belangrijk dat je zelf goed weet welke kosten je allemaal verzekerd wilt hebben. Je kan je WA-verzekering namelijk nog met veel extra mogelijkheden uitbreiden. Zo kan je ook een verzekering kiezen die kosten voor schade aan jouw auto dekt. Het is dus belangrijk om te kijken wat je precies wilt, voordat je later verzekerd bent voor kosten die je niet nodig hebt.

Tip 2 – Schadevrije jaren

De hoogte van je premie wordt bepaald door verschillende factoren. Een van deze factoren is het aantal schadevrije jaren dat je rijdt. Wanneer je een klein ongelukje hebt gehad, met beperkte schade, dan kan je de schade van dit ongeval soms beter uit je eigen zak betalen om het aantal schadevrije jaren te behouden. Zo zal je premie lager worden in plaats van hoger.

Tip 3 – Zoek goed

Het is belangrijk dat je goed zoekt naar de goedkoopste en beste autoverzekering. Elke verzekeraar zal claimen de goedkoopste te zijn, maar welke is dat nou echt? Hier kan je achter komen door je autoverzekering te vergelijken op een vergelijkingssite online. Door je gegevens in te vullen zul je een mooi overzicht krijgen van alle autoverzekeringen op de markt.