Het kiezen van de juiste zorgverzekering in drie stappen

In ons land is iedereen verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Hierdoor betaal je een maandelijkse premie aan een zorgverzekeraar, maar weet je wel zeker dat je niet voor enorm hoge kosten komt te staan wanneer je een bezoek aan het ziekenhuis moet brengen. Gelukkig heb je zelf inspraak op wat voor soort zorgverzekering je neemt. Het is dan ook belangrijk dat je de juiste stappen doorloopt om een geschikte zorgverzekering te vinden. In dit artikel bespreek ik deze stappen met jullie.

Stap 1 – Alles op een rijtje

Niet alles van een zorgverzekering is verplicht. Je bent namelijk alleen verplicht om het basispakket af te sluiten. Wanneer je overige kosten ook gedekt wilt hebben, dan moet je ervoor kiezen om een aanvullende zorgverzekering te nemen. Een aanvullende zorgverzekering kan kosten voor bijvoorbeeld de tandarts of fysiotherapeut dekken. Ook kan je nog kiezen of je je eigen risico gaat verhogen. Wanneer je precies weet wat je wilt hebben, dan zijn de volgende stappen heel eenvoudig.

Stap 2 – Vergelijk

Om te kijken welke zorgverzekering het goedkoopst is, is het belangrijk om de verschillende zorgverzekeringen te vergelijken. Het vergelijken van zorgverzekeringen kan tegenwoordig gelukkig heel eenvoudig op zorgkiezer.nl. Door hier al je gegevens in te vullen krijg je direct een mooi overzicht van alle zorgverzekeraars die voldoen aan jouw eisen.

Stap 3 – Afsluiten

Een zorgverzekering kan je meteen direct afsluiten wanneer je een keuze hebt gemaakt. Let wel op: dit kan alleen in de laatste maanden van het jaar. Wanneer je geen nieuwe zorgverzekering vindt, dan ga je automatisch akkoord met de nieuwe premie en voorwaarden van je huidige zorgverzekeraar.